Prof. Joop Schoonman Dutch Master in Materials 2006

Prof. dr. Joop Schoonman, hoogleraar aan de TU Delft, is gekozen tot ďDutch Master in Materials 2006Ē. Bij een feestelijke prijsuitreiking tijdens het 80 jarig bestaan van de Bond voor Materialenkennis op 2 november jl. is de prijswinnaar bekend gemaakt en is de prijs overhandigd. 
    
Professor Schoonman is een toonbeeld als het gaat om het inzetten van materiaalkundig onderzoek voor nieuwe duurzame energietechnologieŽn. Zijn werk reikt momenteel van onderzoek naar zonnecellen tot en met het vinden van optimale methoden voor de productie en opslag van waterstofgas. Schoonman werkt zowel op nationale als internationale schaal samen met vooraanstaande onderzoeksgroepen en industriŽle laboratoria. Voor zijn fundamentele werk aan gedecentraliseerde omzetting en opslag van duurzame energie kreeg professor Schoonman in 2001 de Koninklijke Shell prijs.

De Bond heeft dit jaar voor de eerste keer de verkiezing van de grootste materiaalkundige van Nederland georganiseerd, ter gelegenheid van haar 80-jarige bestaan. Wegens de positieve respons uit het werkveld op de verkiezing tot Dutch Master in Materials heeft het bestuur van de Bond besloten om deze verkiezing om de 2,5 jaar te houden.

Voor meer informatie:
Bureau Sprint, servicebureau Bond voor Materialenkennis
Postbus 70577
5201 CZ 's-Hertogenbosch
T 073 644 64 00
F 073 644 19 49
E bvm@bureausprint.org
I http://www.materialenkennis.nl/